Foto: vlk
Suroviny
Suroviny na knedľu : | |
200 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
300 ml |
|
50 ml |
|
Suroviny na perkelt : | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiesime si cesto.Posypeme múkou a prykryjeme ho obrúskom.Ja som ho nechal kysnúť 45 minút.Radšej nech kysne menej ako by malo prekysnúť.
-
2
Cesto nám pekne nakyslo.Trochu ho na doske premiesyme a spravíme si z neho taký bochník ako ho mám na obrázku.Necháme ho oddýchnuť zo 10-15 minút.
-
3
Na vrch väčšieho hrnca položíme sterilnú gázu a prichytíme ju gumou.Priemer hrnca v strede je 28 cm.Priemer misky ktorou bude knedľa zakrytá je 30 cm.Gázu potrieme olejom a čakáme pokiaľ nám v nádobe zovrie voda.
-
4
Na gázu položíme bochník nakysnutého cesta a prikryjeme ju miskou.Knedľu varíme 40 minút.Aby nám z hrnca para moc neunikala tak si pomôžeme utierkou.
-
5
Hotová knedľa
-
6
Rez cez knedľu.
-
7
A teraz si spravíme perkelt.Začneme posmažením cibule.
-
8
K cibule pridáme rascu a krátko posmažíme.
-
9
K cibule a rasci pridáme paradajkový pretlak a tiež posmažíme.
-
10
Ďalej do hrnca pridáme mletú papriku sladkú(kto rád tak aj štipľavú)
-
11
Zmes mäsa a korenia premiešame a krátko podusíme.
-
12
Podlejeme malým množstvom vody.
-
13
Mäso dusíme asi tak hodinku.Jedlo sledujeme a ak je potrebné tak k nemu dolejeme vodu aby nám mäso neprihorelo.
-
14
Pri konci varenia jedlo dochutíme koreninami ktoré uznáme za vhodné.
Dakujem pekne.