Pudingovo -smotanovy kolac

toberuska - bez fotkytoberuska, 27. apríla 2012
Pudingovo -smotanovy kolac
Foto: toberuska

PUDINGOVO-SMOTANOVÝ KOLÁČ CESTO: 4 vajcia, 200g práškového cukru (ja dávam menej), 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200g hladkej múky, 1PDP, 1PL Zobraziť celý popisPUDINGOVO-SMOTANOVÝ KOLÁČ CESTO: 4 vajcia, 200g práškového cukru (ja dávam menej), 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200g hladkej múky, 1PDP, 1PL kakaa. PUDING: 1 l mlieka, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru. POLEVA: 500ml kyslej smotany, 4 PL práškového cukru a prípadne 1 vanilkový cukor (ja nedávam)

Suroviny

cesto:
4
200 g
1 ks
1 dcl
1 dcl
200 g
1
1 PL
puding:
1 l
2
4 pl
Poleva:
500 ml
4 pl
1




Postup

  1. 1

    Postup: Uvar puding podľa návodu na sáčku :D. Keď je hotový, prikryj ho streč-fóliou, alebo stačí aj pokrývkou, aby zvrchu nestuhol.

  2. 2

    Cesto: Vymiešaj celé vajíčka (bez škrupinky :D) s práškovým aj vanilkový cukrom – krásne do penista. Pridaj olej, premiešaj, pridaj vodu, premiešaj, pridaj preosiatu múku zmiešanú s PDP a jemne premiešaj, nech sa to všetko spojí. Nakoniec daj cca 1 vrchovatú PL kakaa, premiešaj, vylej na vymastený a múkou vysypaný HLBOKÝ plech

  3. 3

    Teraz opatrne žufankou po troškách nalej na toto ešte surové cesto ten uvarený horúci puding. Môžeš rovnomerne, môžeš haky-baky, to je jedno, puding aj tak viac-menej klesne ku dnu ;). Daj to celé piecť na 150 °C na cca 45 minút. Po upečení natri na koláč smotanovú polevu a nechaj vychladnúť a potom stuhnúť cca 3-4hodiny v chladničke. Môžeš navrch nasypať granko,alebo kakao, alebo škoricový cukor, alebo ho nechať len taký, so smotanovou polevou. Je výborný, sladko-kyslý, robila som ho ho aj bez kakaa v ceste, tiež dobrý, ale keď je kakao v ceste, tak to lepšie vyzerá a nám aj chutí oveľa viac ;). Teraz som mala menej polevy, ale aj tak je super...už sme nevedeli vydržať, kým stuhne, tak aj tá fotka tak vyzerá - omlouvám

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia