Pudingová dobrota

hefi - fotkahefi, 13. októbra 2009

Tento recept som si vymyslela ako "z núdze cnosť" keď sa mi ohlásila nečakaná návšteva.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 l
3
6 PL
podla veľkosti plechu
na posypanie




Postup

  1. 1

    Lískové cesto - ak nie je rozmrazené, rozmrazíme v mikrovlnke, rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Ja používam väčší a vyšší plech. Plech vymastíme a cesto naň preložíme, tak aby trochu vyčnievalo aj po okrajoch.

  2. 2

    Kým sa cesto rozmrazuje uvaríme klasicky v mlieku vanilkové pudingy s cukrom, ak nemáme použijeme 3 Zlaté klasy. Necháme ich trochu vychladnúť.

  3. 3

    Na cesto naukladáme piškoty, na piškoty natrieme puding, na puding znovu piškoty. Ale nemusia byť. Rozvaľkáme druhú časť cesta a položíme na vrch piškoty (alebo puding). Trochu pritlačíme a dáme do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

zela
Nedokážem lístkové cesto rozmraziť v mikrovlnk.Raz som ho temer upiekla.Cesto si vždy vyložím na noc z ladničky,alebo ho dám na pokrievku,ktorou zakrývam hrniec s horúcou vodou
hefi
Ahoj Zela, stačí keď dáš cesto len na 10 sekúnd do mikrovlnky a rozmrazí sa Ti, ale na rozmrazovací program. Ešte som zabudla že do toho pudingu dávam aj vykôstkované zavárane čeršne, občas, ale môže sa pridať hocijaké ovocie, aj čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia