Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou

eraserhead - fotkaeraserhead, 27. marca 2011

Jedna z variácií. Chuťovo dobré jedlo sa dá robiť len z dobrých surovín. Pecorino Romano je možné zameniť za Parmigiano Reggiano prípadne Grana Padano

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
120 g
60 ml
30 g
1 č.l.




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme žĺtka od bielkov, bielka si odložíme do druhej nádoby.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 2
  3. 3

    Za stáleho miešania pridáme nastrúhaný syr.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej miešame a pridáme mlieko, múku, korenie a soľ. Zo soľou opatrne, prípadne vôbec. Pecorino Romano je dostatočne chuťovo výrazný.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 4
  5. 5

    Dostatočne a zľahka premiešame.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 5
  6. 6

    Umyjeme, osušíme a nasekáme petržlenovú vňať.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 6
  7. 7

    Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 7
  8. 8

    Do snehu pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 8
  9. 9

    Veľmi jemne premiešame.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 9
  10. 10

    Obidve zmesy za stáleho a jemného miešania spojíme.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 10
  11. 11

    Na panvici rozpustíme maslo a pridáme zmes. Opekáme prikryté a na miernom ohni pár minút z obidvoch strán. Na otočenie použijeme prikrývku. Tí odvážnejší a šikovnejší môžu Frittatu prehodiť priamo na panvici.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 11
  12. 12

    Podávame teplé.

    Ľahká Frittata s petržlenovou vňaťou - obrázok 12

Diskusia k receptu

pivonka
Neposunuli sa ti riadky? 1/2 č.l. múky asi nie. Ináč dobrý recept, len doplň múku.
zzdravo
vyzera to super. aj mna by zaujimalo to mnozstvo muky, ale ked som si pozrela obrazok surovin, je muka to vpravo hore? to vyzera na lyzicu muky, nie na polku cajovej lyzice.
sovka62
Sliny mám až na brade. Už len keď vidím ten syr, taký milujem. Tuším ho idem vyložiť s mrazničky, aby som to mohla vyskúšať.
jarunka
Vyzera to velmi chutne. Zrovna nemam syr, hned by som vyskusala.
eraserhead
@letisia Parmigiano Reggiano prípadne Grana Padano.
Pecorino Romano som použil pre jeho výraznú chuť.
Zo slovenských prichádza do úvahy snáď len Vršatec




cica2
fíííha, to supér vyzerá!!! Krásne všetko spracované, si šikovný



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia