Krevety na masle

eraserhead - fotkaeraserhead, 7. októbra 2011

V Neapoli sa hovorí niečo v tom zmysle, že dobré veci z mora čím menej sa spracovávajú tým lepšie.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme maslo

    Krevety na masle - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme krevety a chvíľu ich tam poprehadzujeme kým nezmenia farbu. Vegetu a iné ****** vyhoďte, videl som tu na vereche túto bohyňu slovenskej kuchyne použitú dokonca v pečenej kačke a na "pizzu" ???

    Krevety na masle - obrázok 2
  3. 3

    Okamžite podávame. Samé, s niečim alebo k niečomu. Kreviet by malo byť dosť aby ste si ich vychutnali.

    Krevety na masle - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Krasne,ale ja ich mam radsej bez panciera... staci im nechat iba chvostiky ...az potom oprazit na masle ,alebo oleji ;-)
2010
Ked som videl uz som vedel ze to je od teba, len s tou Vegetou s tebou nesuhlasim, pokial ja viem je to povinna prisada do kazdeho jedla.
Cheers
PS: mi tiez robime dakedy obrane aj ako ty neobrane , len treba misku s vodu na ruky a flasu vina di casa , lebo to trva dlhsie.
lilimi
aj ja milujem krevety,gamberony,a ostatne tieto potvory roznych velkosti ,je to naozaj delikatesa,robim na olivovom oleji a cesnaku
michsamant
Jeden kuchar povedal, ze do jedla su lepsie pulane a hlavicky sa maju davat do vyvarov, pretoze je v nich najviac chuti....kazdopadne tieto vyzeraju dobre...kde na Slovensku (v ktorom obchode) sa daju kupit taketo pekne krevety?
violetacamorova
S tou vegetou mas pri krevetach pravdu, ale v slovenskej kuchyni ma svoje stale miesto a mozes si ju kupit uz aj bez glutamanu, cize zdravsiu verziu. Tvoje krevety vyzeraju super, ale chutia velmi dobre aj na masle a s cesnakom, nakoniec pokvapkane citronovou stavou.
eraserhead
@patkaflash áno s tým Ghee môže byť.
Nie som si celkom istý že v Neapole sa to pripravuje tak ako sa to píše v tom recepte, už prvá veta je nejaká divná "Mrazené krevety očistíme" ...
2010
@patkaflash , hmm.... prave v Neapole ? z tych zmrazenych kreviet asi by ich tam capicami umlatili .



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia