Kolumbijska zemiakova polievka

2010 - bez fotky2010, 20. októbra 2011
Kolumbijska zemiakova polievka
Foto: 2010
15 minut minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do vacsieho hrnca dame kuraci vyvar, kuracie prsia, na hrubo nakrajanu cibulu a zemiaky nakrajane na mensie kusky skrobove na rozvarenie a ked mame Juhoamericku bylinu guascas - ked nemame nahradime bobkovym listom a petrzlenovou vnatou . Ked treba pridame vodu podla potreby aby bolo vsetko ponorene.Zvysime plamen a dame do varu. Znizime a varime cca 10 minut pokial nie je kuracie mäso hotove.Maso vyberieme a odlozime na stranu na tanier .

  2. 2

    Pokracujeme dalej vo vareni , zemiakov , tak ze prve su uplne rozvarene a zahustia polievku a dalsie 2 druhy pridane aby boli makke ale stale v celku tradicne sa pouzivaju male zemiaky Papas Criollas , ktore su zlte male voskove , ja som ich nahradil mladymi Kifler ktore maju podobnu farbu a voskovu strukturu.

  3. 3

    Na poslednych cca 15 minut pridame kukuricu nakrajanu na kolecka , tradicne sa pouziva vacsia ( skor ako nasa krmna ) nemal som kde ukradnut z pola tak som pouzil aku som mal zo samosky.

  4. 4

    Zatial co varime polieku , si pripravime oblohu , kyslu smotanu rozriedime troskou mlieka. A spravime si omacku Aji ( je ich vela druhov v juznej amerike )ja som robil Equadorsku variantu, kde zelene chilli a koriander, cesnak , jarna cibulka ,limetkova stava, sol a trochu vody sa na hrubo rozmixuju. Z kuskov kurcata dame dolu kozu a nakrajame na kusky. Pripravime si zrele avokado ktore nakrajame na platky a ked mame velke kapary tak ich nakrajame na mensie kusky.

  5. 5

    Polievku ochutime sol, korenie. Hned podavame a kazdemu nachystame naporcovanu kuraciny, kapary, kyslu smotanu , aji a avokado. Dobru chut.

Diskusia k receptu

2010
Aj toto jedlo bolo fotene" len" mobilom , ale si treba davat pozor na svetelne podmienky....a odfotit niekolko ...aj 5 zaberov a potom vyberat v pocitaci.
hubata
Jééžišmárja ..... také semeno kŕmnej kukurice zháňam, aby bolo do čoho zuby zatnúť. Tu je len tá lahôdková, čo nemá poriadne ani poriadne vyvinuté zrniečka, len samá šupa. Pre mňa trochu nezvyčajný recept, ale je tam všetko čo mám rada, takže ukladám a vyskúšam. Len keby bola tá záhrada a tá záhorácka turošina........
alena45
ďakujem, že si mi pripomenula to slovo. Kedysi v Stupave sme bývali a tam tomu hovorili turešina. Keby ma krájali, tak si na to slovo nespomeniem, ale aké je pekné...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia