Kebab v placke ala Bonpari

bonpari - fotkabonpari, 14. januára 2012

Nemám rada klasické kebaby vo fastfoodoch, pretože mi vôbec nechutí to ich mäso, čo je vlastne tá najdôležitejšia zložka a tak som si ho Zobraziť celý popisNemám rada klasické kebaby vo fastfoodoch, pretože mi vôbec nechutí to ich mäso, čo je vlastne tá najdôležitejšia zložka a tak som si ho vytvorila po svojom.

7
porcií

Suroviny

7 ks
2 ks
2/3 ks
1 ks
5 strúčikov
350 g
4 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Placky som robila domáce podľa tohto receptu: (http://varecha.pravda.sk/recepty/tortillas-fotorecept/20035-recept.html) Je to jednoduché, spravené som ich mala rýchlo a chutili lepšie ako tie z obchodu.

  2. 2

    Do pariaceho hrnca si dám urobiť mrazenú zeleninu. Nám najviac vyhovuje Mexická zmes, ktorá obsahuje kukuricu, hrášok, mrkvu a červenú papriku.

  3. 3

    Prsia bez kože si po opláchnutí nakrájam na drobné kocky a len zľahka ich osolím. V miske zmiešam múku s ostatnými koreninami, všetko podľa chuti. Prsia hodím do sypkej zmesi. Keďže používam misku s vrchnákom, teraz ju len zavriem, zatrasiem a mäsko je obalené. Cez sitko s veľkými okami presypem, aby mi zostali len kuracie kúsky a sypkú zmes si odložím na inokedy.

  4. 4

    Na troche oleja opečiem kuracie kúsky a kým sa pekne dohneda farbia, pripravím si dressing. Celú kyslú smotanu zmiešam asi s 2/3 tatárskej omáčky, dochutím soľou a cesnakom. My máme veľmi radi cesnak, tak na takúto dávku dávam asi 5 strúčikov, podľa štipľavosti.

  5. 5

    Keď je zeleninka mäkká, dám ju vychladnúť. Na drobné kúsky nakrájam rajčiny i papriky a pridám k vychladnutej mexickej zmesi. Placku potriem cesnakovým dressingom, nato poukladám kúsky chrumkavého mäska a posypem zeleninovým šalátom. Stočím tak, aby mi jednotlivé časti nevypadávali. Teda najprv sa zahne spodná časť asi do 1/4 placky a potom bočné strany.

  6. 6

    Podľa hore uvedeného receptu na placky mi vyšlo 7 placiek a k tomu som použila približne uvedené množstvo surovín. Väčšinou dávam všetko odoka a samozrejme sa dá vytvárať množstvo variácií. Niekedy použijem napríklad zeleninu z konzervy alebo pridám surovú mrkvu, kapustu či šalátovú uhorku. Niekedy obohatím aj o šampióny či tofu. Pri tomto jedle sa fantázii určite medze nekladú. A ak mám chuť na lightovejšiu verziu, robím iba čisto so zeleninou, bez mäsa.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia