Karé Emile Henry fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 16. decembra 2010

mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ....a je perfektný :-) ďakujem, ďakujem...

4-5
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 kg
5-6 ks, mladá
1-2 ks
4-5 ks
1-2 ks, ,/feferónka/
200 ml




Postup

  1. 1

    ...vyhráme na varecha.sk krásny keramický hrniec Emile Henry... :-)))

    Karé Emile Henry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...bravčové karé, alebo aj iné mäsko umyjeme, nakrájame ako na rezne, posolíme, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a natrieme dijonskou horčicou. Chilli, cesnak, cibuľu a zázvor nakrájame...bude aj na fotke, že ako...(ale až neskôr)

    Karé Emile Henry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...hrniec položíme na plyn, na spodok kvapneme olej a opečieme mäso z obidvoch strán. Keď máme opečené, pridáme sladkú papriku, naskladáme ho na kôpku a orestujeme cibuľu, cesnak, chilli a zázvor. Potom podlejeme kvalitným červeným suchým vínom a dusíme...(teraz vidno ako je nakrájaná cibuľa, a všetko ostatné)...

    Karé Emile Henry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mäso je už skoro mäkké tak pridáme očistené zemiaky. Niekedy treba aj premiešať. Keď sú zemiaky hotové, pridáme mladú karotku, podlejeme sladkou smotanou a ešte 237 sekúnd dusíme, ...alebo pokiaľ sa omáčka nezredukuje...

    Karé Emile Henry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...podávame s príborom, jeme s veľkou chuťou a ďakujeme redakcii za krásnu výhru :-)...dobrú chuť

    Karé Emile Henry (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
@enerrgizer krááásny recept, ale čo keď nemám taký hrniec, ale mám nový tlakový clipso, alebo v obyčajnom??
jerica
chutné aj pekne vyzerajúce , opíš ako sa robí v takom hrnci , !? budem sa tešiť , keď chceš napíš na FB.
janger
Tak uz si ho vyskusal? Je krasny (ten hrniec) a recept tiez! :-)))
dorisa
Tíško ti závidím a kochám sa v jedle.
enerrgizer
ďakujem :-)...a ako sa v ňom varí ? ešte sám neviem :-) ...je to niečo ako veľká panvica, spolu s parným hrncom... pokrievka perfektne sedí a tesní. Dostal som ho dnes a robil som len na plyne, nabudúce idem skúšať v rúre. Mäsko malo perfektnú chuť, zemiaky boli také, ako keď ich robím na pare. Takže nabudúce bude nejaké kurčiatko a potom napíšem viac...zatiaľ maximálna spokojnosť :-)
enerrgizer
@tinca možno by sa dalo aj v tlakovom...najskôr pripravíš mäso a potom už len pridáš zemiaky a keď budú hotové, tak mrkvu a smotanu...tú som pôvodne ani neplánoval, ale neľutujem, že som ju tam dal...
matased
pekný recept z pekného hrnca - gratulujem k výhre, je v správnych rukách.
helca103
neviem čo pochvalit skôr hrniec či recept... daj potom vediet ako chuti kuriatko
evusik
krááásny hrniec, recept ako vždy vyzerá mňamkovo .-)
honestka
fajnove papanie. a ked si na hrniec viacej zvyknes, uvidis ako si skratis samotny aj cas varenia, pretoze hrniec drzi velmi dlho teplotu a tak jedlo ti v nom akoby pomaly doslo a tym sa urobi ta fajnova chut masa a stavy. gratulujem ti k jeho vlastnictvu.
porzellanka
gratulujem k vyhre, zelam vela vydarenych jedal v prijemnej spolocnosti. my sme dostali hrniec vlani na vianoce - vsetko dusene robime odvtedy v nom, aj do rury ho davame.
egreska
no to je super recept a hrniec ti môžeme len zavidiet :-)) vyzera profesionalne a za to, čo dokažeš v kuchyni vyčarovat si ho určite zaslúžiš :-)) tvoja manželka sa má :-))
sovka62
Neviem sa rozhodnúť, či sa mi viac páči hrniec, či recept. V každom prípade hrniec dostal do ruky správny kuchár, ktorý ho určite využije. Blahoželám.
torticka
Juri, Ty si taký dobrý kuchár medzi chlapmi. Príď mi takto dobre navariť, hej? Dohodneme sa?
enerrgizer
ďakujem...som rád, že sa vám páči aj recept a nie len hrniec :-) ...je fakt krásny...
jody
Super receptik, urcite skusim, len nemam moc rada kombinaciu mrkvy a smotany, tak dam asi inu zeleninku, ale ostatne zachovam, pan kuchar. :-)
kuchticka
@enerrgizer - super, super oboje, vlasne troje: recept, hrniec i kuchar. Hrozne sa mi ten hrniec paci, len neviem pod akym nazvom ho dostanem u nas. @jody , mrkev a smotana kysela idu k sebe naramne dobre. Chute tychto dvoch sa dobre doplnaju. Do svieckovej tiez davame mrkvu i smotanu.
ursula4
Dnes sme to mali na obed,je to veľmi chutné i napriek tomu,že namiesto červeného vína som dala bujón.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia