Foto: dvorka
Mám rada nenáročné prípravy jedla z dostupných surovín a v trochu odľahčenej forme. Dnes urobené mäso je niečo medzi šunkou a steakom v prírodnom Zobraziť celý popisMám rada nenáročné prípravy jedla z dostupných surovín a v trochu odľahčenej forme. Dnes urobené mäso je niečo medzi šunkou a steakom v prírodnom duchu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surové kuracie prsia som dobre umyla, osolila a okorenila z každej strany a vložila do misy. Zaliala som vriacou vodou asi 2 cm nad mäso, trochu som mäsom popohýňala a misu zakryla na 20 minút. Po necelej polhodine som mäso vybrala z vody, tú som potom použila na zeleninovú polievku. Mäso som položila na papierové utierky na tanier, zakryla miskou a nechala vychladiť. Kuracie prsia vo vode zväčšili svoj objem a dostali pri reze pekný okrúhly tvar.
-
2
Na obed som si spravila celozrnný kus kus, zeleninový šalát so syrom a jogurtovo - chrenovú omáčku. K tomu plátky mäsa veľmi mäkké a jemné ktoré sa soľou a korením napili len zvrchu.
Diskusia k receptu