Foto: kukulienka71
Dnes sme si naozaj pochutili.V tomto recepte môžete použiť akékoľvek iné chudé mäso(potom treba dbať na primeranú dobu dusenia),alebo aj vo vývare predvarené sójové Zobraziť celý popisDnes sme si naozaj pochutili.V tomto recepte môžete použiť akékoľvek iné chudé mäso(potom treba dbať na primeranú dobu dusenia),alebo aj vo vývare predvarené sójové plátky.Ako prílohu som dala doma pripravené špenátové farfalle(mašličky),hodia sa aj iné cestoviny,napr.špagety,makaróny,kolienka,alebo aj ryža.Jedlo je jednoduché,chutné a veľmi rýchlo hotové.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.Očistenú cibuľu pokrájame na drobno a na oleji upražíme do sklovita.Prisypeme kuracinu a opečieme ju z každej strany,až cibuľka začne hnednúť.
-
2
Prilejeme asi 2/3 fľaše leča,premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút na strednom plameni.Osolíme len mierne.
-
3
Keď je mäsko pekne mäkké,vyberieme ho zo šťavy,túto prepasíujeme cez sitko.
-
4
Vrátime na oheň a primiešame polovicu črievka syra(Bambino,Karička apod.)
-
5
Za stáleho miešania metličkou prilejeme smotanu na varenie a necháme celé prevrieť.
-
6
Ochutnáme,keďže syr je veľmi slaný,na začiatku solíme len mierne,to som aj písala.Do omáčky vrátime kúsky mäsa a celé prehrejeme.Nám veľmi chutilo,dobrú chuť aj vám!
Diskusia k receptu