Jednoduchý a veľmi chutný receptík :-)
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kus |
|
4 - 5 kusov |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
3 - 4 strúčiky |
|
100 g (alebo klobása alebo iné údené) |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Kurča zbavíme kože a vykostíme. Mäso, údené aj všetku zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Všetko dáme do zapekacej misy, pokoreníme, dobre premiešame, prikrijeme vrchnákom a dáme aspon na 2 hodiny odstáť.
- 2
Pekáč dáme do rúry predhriatej na 250 stupnov. Asi po pol hodine teplotu znížime na 200 stupnov a pečieme ešte asi pol hodinu. Pred dokončením zmes posypeme strúhaným syrom a ešte na 5 minút vložíme do rúry bez vrchnáka.
- 3
Z kostí a kože ktoré mi ostali som urobila vynikajúcu polievočku. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu