Kuracia živánska so zeleninou v pekáči

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 6. februára 2015

Jednoduchý a veľmi chutný receptík :-)

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus
4 - 5 kusov
1 kus
1 kus
1 kus
1 kus
1 kus
1 kus
1 kus
3 - 4 strúčiky
100 g (alebo klobása alebo iné údené)
podľa chuti
200 g




Postup

  1. 1

    Kurča zbavíme kože a vykostíme. Mäso, údené aj všetku zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Všetko dáme do zapekacej misy, pokoreníme, dobre premiešame, prikrijeme vrchnákom a dáme aspon na 2 hodiny odstáť.

  2. 2

    Pekáč dáme do rúry predhriatej na 250 stupnov. Asi po pol hodine teplotu znížime na 200 stupnov a pečieme ešte asi pol hodinu. Pred dokončením zmes posypeme strúhaným syrom a ešte na 5 minút vložíme do rúry bez vrchnáka.

  3. 3

    Z kostí a kože ktoré mi ostali som urobila vynikajúcu polievočku. :-)

Diskusia k receptu

gubics
Nerozumiem tomu, od čoho je to jedlo "živánska"?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia