Foto: eraserhead
Mám rád vegetariánske, vegánske a vitariánske jedlo, ale osolobodené od tej ideológie utopistického balastu. Kuskus je aj také zvieratko
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr nakrájame baklažán na menšie kocky a hojne posypeme soľou a dáme do sitka (min. 20 minút) Na oleji necháme prevoniať nakrájaný cesnak a cibuľku, potom pridáme nakrájanú mrkvu.
-
2
A nakoniec pridáme cukinu a baklažán nakrájané na kocky. Baklažán je potrebné dôkladne umyť pod vodou od soli a tlakom zbaviť prebytočnej tekutiny. Zeleninu tepelne upravujeme na miernom ohni asi 5-10 minút v závislosti od kvality zeleniny. Zelenina nemá byť rozvarená na lečo.
-
3
Keď je zelenina hotová a vychladnutá pridáme nakrájané rajčiny a zamiešame do vychladnutého kuskusu.
-
4
Kuskus pripravte podľa návodu na obale.
Diskusia k receptu