Jahodové rezy s čokoládou...

martau - bez fotkymartau, 7. marca 2013
Jahodové rezy s čokoládou...
Foto: martau

Suroviny





Postup

  1. 1

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kakaový korpus: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 200g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 4 PL vody, 1 PL kakaa...bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny, potom striedavo zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. Upečieme si dva pláty a necháme oba vychladnúť. ♠♠♠ Piškóta: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 200g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 4 PL vody...bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom a vodou do peny, potom striedavo zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 °C asi 10 minút. POSTUP PŘÍPRAVY Krém: 2 jahodové kompóty, 2 Zlaté klasy, 1 jahodový puding, 375 g masla /alebo HERY/, 300g práškového cukru... ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Jahody si rozmixujeme, zmiešame so Zlatými klasmi a jahodovým pudingom, uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo /alebo HERU/ vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne všľaháme vychladnutý jahodový puding. ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ jahodový džem, čokoládová poleva ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ZÁVER: Jeden kakaový plát natrieme džemom, naň rozotrieme polovicu krému, priložíme piškótu, potrieme zvyšným krémom, priložíme druhú kakaovú piškótu, ktorú zospodu potrieme jahodovým džemom /prikladáme natretou stranou/, zaťažíme na noc a nakoniec polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia