Foto: 2010
Tu je nas prispevok do jahodovej sezony. Vy si vymyslite slovenske meno lebo v anglictine povodny nazov "puding" sa mi dost nehodi Zobraziť celý popisTu je nas prispevok do jahodovej sezony. Vy si vymyslite slovenske meno lebo v anglictine povodny nazov "puding" sa mi dost nehodi na tento vytvor. Povodny - tradicny recept je len s lekvarom a struhankou.Toto je nasa verzia s cerstvymi jahodami a mukov z mletych mandli.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto je taka obmena tradicneho anglickeho skoro kolaca "queens puding". Do misky dame struhanku a zalejeme vlaznym mliekom cca 15 minut. Vajicka rozdelime a zltka s polkou cukru vymiesame. Pridame do naparenej struhanky mandlovu muku a vyslahane vajicka a poriadne premiesame. Dame do maslom vymastenej formy a pecieme cca .40 minut pri 180 C pokial nie je pevna.
-
2
Zaklad potrieme jahodovym lekvarom poukladame na platky na krajane jahody . Pripravime si vyslahane bielko do kopcekov do ktoreho pridavame zvysok praskoveho cukru dobre je pridat trosku octu na spevnenie..Potrieme bielkom a dame "piect' na cca 150 C na priblizne 30 minut mozno treba nechat aj daktoru ruru otvorenu... Kym so sa zbadal moj syn a jeho kamarati to zjedli.
www.fialapraha.cz/eshop/ostatni_suroviny/suroviny_lubeca/...