Hovädzie karbonátky so zeleninou

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 30. januára 2015

Další veľmi chutný recept. Ved občas treba jesť aj hovädzinku:-)

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (cca) (alebo iné mastnejšie hovädzie mäso bez kosti)
200 g (cca)
200 ml (cca)
1 ks
podľa chuti
Omáčka:
1 ks
1 bal. (ľubovoľná)
1 PL
1-2 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a pomelieme. Zmiešame ho ostatnými surovinami a necháme v chladničke odležať aspon hodinu.

  2. 2

    Väčšiu panvicu s nepriľnavým povrchom rozpálime. Z mäsa rukami tvarujeme väčšie guľky a ukladáme ich na panvicu, kde ich roztlačíme na placky, sprudka poopekáme z oboch strán a vyberieme z na tanier.

  3. 3

    Na masti ktorá nám ostala z karbonátkov opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, vegetu a orestujeme. Poprášime múkov, zalejeme vodou a premiešame.

  4. 4

    Karbonátky poukladáme do omáčky a zakryté necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s chlebom, varenou ryžou alebo zemiakmy. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia