Hubové ragú s bielym vínom
Foto: platdujour
Toto hubové ragú slúži ako výborný základ rýchleho jedla - či už si spokojne vysedáva na polentovom vanúšiku alebo slúži ako podklad k pečenému Zobraziť celý popisToto hubové ragú slúži ako výborný základ rýchleho jedla - či už si spokojne vysedáva na polentovom vanúšiku alebo slúži ako podklad k pečenému alebo inak pripravenému mäsu... Kombinácií je nespočet a je len na Vašej fantázii, ako s ním naložíte. My si ho zvykneme dokladať v podobe extra porcie, keďže sa ho ako nefalšovaní milovníci húb všetkého druhu nevieme nabažiť. A čo vy a huby? Ako ich máte najradšej?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby zbavíme hrubých nečistôt, rozpolíme (alebo v prípade väčších nakrájame na 1/4) a takto nakrájané sprudka poopekáme na zmesi oleja a masla. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu (podľa chuti).
- 2
Akonáhle sú huby "zatiahnuté" a okorenené, podlejeme ich bielym vínom, necháme vyvariť alkohol, poprášime múkou a za ustavičného miešnia pridáme zmes prehriatej zmesi smotany a mlieka, do ktorej môžeme pridať čerstvo strúhaný muškátový oriešok.
- 3
Necháme spolu krátko povariť (asi 1 min), na záver pridáme najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu a môžeme podávať.
- 4
My uvedené ragú podávame s polentou (v podobe redšej a jemnej kukuričnej kaše pripravenej z kukuričnej múky podobne, ako krupicová kaša - je to neskutočná mňamka, ktorá je na záver ešte zmňamkovaná roztopeným maslom). Dobrú chuť!
Tiež hubové ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Oh, ďakujem krasne. To je pre mňa najlepšia odmena :) Ďakujem za priazeň a verím, že nesklamem.
A nie je samozrejme za čo:)
Pekný zvyšok dňa.
Martina
P.S.: Nevieš mi prosím Ťa povedať, ako presne za dozviem, keď mi niekto komentuje príspevok alebo ma spomenie v komentári? Som na Varecha nová a nejako sa mi doposiaľ nepodarilo prísť na to, ako to menej pracne zistiť, než neustálou kontrolou. Vopred veľmi pekne ďakujem
Je mi ľúto, ale neviem. Ja síce varím, ale na Varechu chodím len po inšpiráciu a som teda "neaktívny" pozorovateľ. Podo mnou odpovedal/a @Aroooo , tak možno je to tak.
Super, budem sa tešiť na Tvoje dojmy. U nás je to už taká klasika a najmä so spomínanou polentou :)
Pekný piatok.
Ďakujem veľmi pekne za komentár. Huby zbožňujeme a verím, že tento recept by chutil aj Tebe :)
Pekný víkend
Ďakujem veľmi pekne za komentár. U nás je to už taká klasika a najmä so spomínanou polentou :)
Pekný piatok.