Foto: 2010
Tento recept je pre tych co maju radi take originalne risotto ako ma byt, riedke kremove a "al dente." Pre tych co maju radi suchu Zobraziť celý popisTento recept je pre tych co maju radi take originalne risotto ako ma byt, riedke kremove a "al dente." Pre tych co maju radi suchu rozvarenu ryzu s zmrazenou zeleninou tento recept nie je chutny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Por ocistime od zelenych listov a nakrajame na drobno.Por je pestovany v piescitej pode , takze treba viac krat poriadne premyvat a vymivat aby vam piesok neskripal pod zubami. Mrkvu tak isto ocistime a nakrajame na drobno. Do vacsieho hrnca dame na rozhoriaty olej spenit cibulku a cesnak. Pridame nakrajanu zeleninu a chvilu oprazime.Preto ze toho poru bolo dost vela tak som omytu ryzu kratku na rizoto arborio trosku oprazil na druhej panvici a pridal som ju do hrnca s porom a mrkovu.
- 2
Do nadoby si pripravime zeleninovy vyvar ( pre nevegetarianov kuraci) a najlepsie zufankou zacneme pomaly pridavat do zmesi zeleniny a ryze.Pri stalom miesani stale pridavame tekutiny az sa neabsorbuju.Mnozstvo je ovela viac ako pri tradicnej priprave nemiesania -dusenia. V tomto recepte sa nepridava vino ale si rozrobime paradajkovy pretlak do hrnceka s vodou a 5 minut pred koncom pridame a tak isto pridame " stedro" na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat , " slusnu" porciu nastruhaneho parmezanu alebo kefalotyri ( co sme pouzili ale sa da asi tazsie zohnat a parmezan je nahrada.Pridame sol a korenie podla chuti.
- 3
PS: Experimentovali sme s divokou hnedou ryzou nedoporucujem nie je konzistentna jedno zrnko je tvrde druhe make (aj struktura je velmi podobna ) ale hlavny problem ze trva ovela dlhsie pripravit cca 30 min.( a zelenina sa skoro rozvarila ) takze klasicka ryza arborio je ta spravna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no su normalne male olivy a potom su barz jake ine olivy ale su jedny velke ako slivky a volaju sa Kalamata
Tento je tiez na vybornu!
To risotto na tvojom obrázku je viac suché ako robím ja asi som ti zle rozumela čo je suché.
ja som pouzil to "divu ",hnedu ryzu, a kym som bol na mobile a to nachystal ta potvora tou vsetkou stavou bleskovo nasiakla.