Foto: frezia68
Keď za vlašské orechy na trhu pýtajú 11.- euráče za kg a mak som minula,dobrý je aj grankovník.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetko na zamiesenie kysnutého cesta:vajíčko,droždie,med,soľ,škoricu, mlieko a to ostatné,čo vidieť na obrázku :-)
-
2
Skoro každé cesto robím s celozrnnou múkou,ktorej pridám asi 1/3 a teraz som mala špaldovú.Je síce drahá,ale pečiem málo,takže vydrží dlhšie.Urobila som kvások z medu,mlieka a 1/2 kocky droždia a zamiesila cesto,ktoré kyslo asi hodinu.
-
3
Po nakysnutí
-
4
som rozvaľkala časť cesta na závin,potrela maslom
-
5
posypala Grankom,strúhanou výbornou čakoládou, trochou škorice,posypala hrozienkami a na okraj som poukladala kandizované čerešne...
-
6
a z toho konca som stáčala,aby čerešne boli v prostriedku závinu na ozdobu.Zo zvyšného cesta som urobila 3 briošky,tiež plnené...
-
7
stočila na valček,urobila uzol a hotovo.Ešte kyslo na plechu asi 30 min.,potom som potrela vajíčkom s lyžicou mlieka a briošky posypala makom.
-
8
A takto vyzerali upečené a veru chutili. Fotky síce nepodarené,ale ťažko fotiť laptopom,najmä ak ráno bolo pološero a svetlo nekvalitné. Tak kto vyskúša DOBRÚ CHUŤ!
Diskusia k receptu