Taky vyborny taliansky recept na zmes ryb a morskych plodov vo vinovo paradajkovej omacke s cerstvou bazalkou.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
marinara zmes : | |
|
|
|
|
|
|
|
|
omacka: | |
3 lyzice |
|
400 ml |
|
2 |
|
250 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 stredne veľká |
|
hrncek lístkov |
|
2 lyzice |
|
|
|
|
|
|
|
400 g |
|
Postup
-
1
Dnes mi na trhu do oka padla zmes ryb a plodov mora ktoru pripravovali do restauracii cena bola super. Tak som kupil a rozhodol sa spravit taliansku klasiku fettucine marinara. Na velkej panvici som na olivovom oleji rychlo oprazil tuto zmes.
-
2
Mezi tym v druhom pekaci som si na olivovom oleji oprazil na drobno nakrajanu cibulu a cesnak pridal som konzervu talianskych drvenych paradajek vo vlastnej stave a tri lyzice dobreho paradajkoveho pretlaku pridal na kusy cerstve nakrajane paradajky cast petrzlenovej vnate a nakrajanej cerstvej bazalky ochutil a podlial suchym bielym vinom, a dusil a redukoval cca 15 minut. Omacku som prilial do zmesy ryb a darov mora a este pridal dalsiu bazalku , staci len cca 5 minut lebo ryby boli nakrajane na male kusky a dary mora su rychlo hotove.
-
3
My sme mali cerstve fettuciny ktore sme uvarili v osolenej vode ( treba davat pozor max 2 minuty a su al dente).Velkymi kliestami a deravou naberackou sme ich prehodili do omacky a este cca 1 minutu premiesali a prehriali.A nakoniec pridali cast petrzlenovej vnate a cerstvej bazalky.
este otazka, na akom trhu si to kupoval?