Fettuciny marinara po nasom

2010 - bez fotky2010, 22. septembra 2010

Taky vyborny taliansky recept na zmes ryb a morskych plodov vo vinovo paradajkovej omacke s cerstvou bazalkou.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

marinara zmes :
omacka:
3  lyzice
400  ml
2
250  ml
2 strúčiky
1 stredne veľká
hrncek lístkov
2  lyzice
400  g




Postup

  1. 1

    Dnes mi na trhu do oka padla zmes ryb a plodov mora ktoru pripravovali do restauracii cena bola super. Tak som kupil a rozhodol sa spravit taliansku klasiku fettucine marinara. Na velkej panvici som na olivovom oleji rychlo oprazil tuto zmes.

    Fettuciny marinara po nasom - obrázok 1
  2. 2

    Mezi tym v druhom pekaci som si na olivovom oleji oprazil na drobno nakrajanu cibulu a cesnak pridal som konzervu talianskych drvenych paradajek vo vlastnej stave a tri lyzice dobreho paradajkoveho pretlaku pridal na kusy cerstve nakrajane paradajky cast petrzlenovej vnate a nakrajanej cerstvej bazalky ochutil a podlial suchym bielym vinom, a dusil a redukoval cca 15 minut. Omacku som prilial do zmesy ryb a darov mora a este pridal dalsiu bazalku , staci len cca 5 minut lebo ryby boli nakrajane na male kusky a dary mora su rychlo hotove.

    Fettuciny marinara po nasom - obrázok 2
  3. 3

    My sme mali cerstve fettuciny ktore sme uvarili v osolenej vode ( treba davat pozor max 2 minuty a su al dente).Velkymi kliestami a deravou naberackou sme ich prehodili do omacky a este cca 1 minutu premiesali a prehriali.A nakoniec pridali cast petrzlenovej vnate a cerstvej bazalky.

    Fettuciny marinara po nasom - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Škoda,že tie morské potvorky nemusím....,ale pekný recept.
evusik
ách jaj, čo by som dala zato keby som ráno rozdrapila oči, išla na trh a potom by som na Varechu dala recept, ktorý by začínal slovami: "Dnes mi na trhu do oka padla zmes ryb a plodov mora ....." závidím ti ten trh lebo morské ryby a potvory milujem :-) z mrazených to už nie je ono ...
palokuchki
Ja som doteraz tuto zmes morskych plodov len vyprazala. Teraz to urcite skusim takto, vyzera to velmi dobre.
igor13
parada. urcite urobim.

este otazka, na akom trhu si to kupoval?
dorisa
Vyzerá to vynikajúco, ale v živote som nejedla morské plody, možno vyskúšam.
bdurica
Dorisa a frezia 68: neviete o ake chute sa pripravujete!
palokuchki
@2010 , dneska som varila seafood marinara podla tohto tvojho receptu. Vsetkym nam to velmi chutilo. Synom, muzovi aj mne. Dakujem za inspiraciu.
egreska
urobila som dnes podla teba a urobila som dobre :-)) výborné bolo...
mardo
Sefinko, pasta musi byt mokra, za kazdych okolnosti, ze?
2010
Dik uz som fotku vyhodil.Bolo neskoro v noci a vela vina.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia