Foto: heureka
4
porcie
porcie
50-60 minút
na 200-180 °C
na 200-180 °C
Postup
-
1
Vsetky suroviny dáme do misy a zamiesame s vodou len aby sa spojili. Dostaneme takú lepkavú masu. Misu zakryjeme fóliou a necháme kysnút 12-18 hodin.
- 2
Na druhy den cesto vyklopíme na dosku, co sme poriadne posypali múkou, párkrát cesto prelozíme, aby sa cesto nelepilo potom sformujeme chleba a vlozíme do misy. Necháme kysnút 40 minút.
- 3
Rúru zapneme na 200 stupnov. Potrieme vodou a navrchu narezeme 3x ziletkou a vlozíme do rúry. Na 200 stupnov pecieme 30 minút,potom znízime teplotu na 180 stupnov a pecieme este priblizne 20 minút.
- 4
Vybereme chlebík a potrieme este raz so studenou vodou a necháme vychladnút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskúšam podľa tvojho receptu.