Domáci chlieb v domácej pekárni

megdesign - fotkamegdesign, 21. augusta 2012

Žiadna kupovaná múka, nabytá éčkami sa nechytá.

10 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
1 čl
1 čl
2 dcl vlažná
1/3




Postup

  1. 1

    Naspodok pekárne nalejeme vodu, pridáme múku zmiešanú zo soľou, kmín a kvasnice.

  2. 2

    Nadstavíme strednú veľkosť chleba a polotmavý. Ja mám program "Domáci - 2h10min.

Diskusia k receptu

tatranka
Škoda,že nemáš k tomu aspoň jednu výslednú fotografiu s rozkrojeným chlebíkom.Verím že je dobrý,ale aj foto veľa vypovie.Chlebíky a pečivo si ukladám do KK a skúšam,veľa z nich ktoré sú pridané.Je tu veľa chutných chlebov.Tiež mám svo,ktorý už pečiem roky.
gabbriella
toto je aj môj základný recept na chlebík, len ja dávam naspodok pekárničky najprv zo štamperlík-dva oleja a vody dávam tak asi 3 a pol deci,mám už na to overenú šálku
duschko
Co sa tyka toho drozdia, jedna sa pravdepodobne o kocku. Z mojej skusenosti s pekarnickou ktoru vlasnim sa mi zda, ze najlepsi chlebik je ked sa z drozdia urobi kvasok, ktory potom vylejem na muku a az tak spustim program. Mam taky pocit, ze ten chlebik je viac nadychany.
megdesign
Aj som hladal foto. Ale neak som nenasiel. Ked budem najblizsie robit chlieb, cvaknem :)
blondava
Ahojte, prečo mám stále tvrdý chlieb z pekárničky? Tvrdá kôrka, vrch sa ešte dá,,ale boky a spodok hotová katastrofa,zatiaľ skúšam len recepty,ktoré boli pribalené..ale včera som skúsila aj mazanec,ktorý som našla tu na nete a tiež je spodok a bok tvrdý :)
3stan
blondava- ahoj skus dať prevarenu vodu možno je u vás moc tvrdá ja to tak robím , tiež som mala tvrdý ako píšeš , ale na programe sendvič bol mäkkučký aj to závisí aký program zvolíš.
megdesign
Tvrdu korku mavam aj ja.... Aj chlieb, ked piekla moja stara mama mal tvrdu korku. Stara mama vzdy po upeceni chlieb polozila na kuchynsku utierku a prekryla dalsimi... Tak to robim aj ja.... potom korka zmakne, ked chlieb takto vychladne...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia