Domáci bochník chleba

johaneska - fotkajohaneska, 28. apríla 2017
Domáci bochník chleba
Foto: johaneska

Skvelý vláčny chlebík bez kysnutia.

16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
2 kl
1 kl
2 kl
2 kl
1 kl
1 kl
280 g (Milko)
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Sypké suroviny spolu preosejeme, pridáme rascu, semiačka, jogurty a opatrne spracujeme cesto, podľa potreby prilievame vodu.

  2. 2

    Pomúčenými rukami vytvarujeme bochník a dáme do zapekacej misy/ jenskej vyloženej pečiacim papierom a vrch posypeme ešte semiačkami a poprášime múkou.

Diskusia k receptu

johaneska
@Radost (28.4.2017 19:17)

ja som nedávala pri tomto chlebíku ( inak dávam ) , ale pre istotu postačí na to množstvo 1KL sódy bikarbóny alebo kypriaceho prášku bez fosfátov.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia