DOMACA KNEDLA*****

vvarecha - bez fotkyvvarecha, 29. februára 2012
DOMACA KNEDLA*****
Foto: vvarecha

1kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1kocka droždie,mlieko podľa potreby,2-3pl olej,1vajíčko

Suroviny





Postup

  1. 1

    Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia