Dusené bravčové Dinuguan

2010 - bez fotky2010, 16. apríla 2010
Dusené bravčové Dinuguan
Foto: 2010

My slovaci a ja som tiez jeden z nich nie sme dake padavky ( sracky) a ked sa ma dnes po porade s filipincami Zobraziť celý popisMy slovaci a ja som tiez jeden z nich nie sme dake padavky ( sracky) a ked sa ma dnes po porade s filipincami opytali ci chcem europske alebo miestne jedlo. Nie ja chcem domacu specialitu. No majstri sportu, radim, treba sa aspon opytat popredu co to je? Inac bolo to OK. Tak som zobral do krabicky vypytal recept naaranzoval a ponukam vam filipinsku specialitu: Bravcove maso a vnutornosti v omacke z bravcovej krvi . Dinuguan je od slova "dugo" krv Dobru chut

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
200  g
200  g
1 ks
2  struciky
2 ks
2  hrnceky
3  lyzice
5  lyzic
2  lyzice
1  hrncek
1-2  cm
1 ks
1  lyzicka




Postup

  1. 1

    Bravcovy bocik nakrajany na kocky dame dame varit aby bol zaliaty s korenim a solou. Zbierame penu cca 30-45 min. vyberieme. Vyvar odlozime.

  2. 2

    V druhej panvici na oleji spenime nakrajanu cibulu a cesnak a bobkovy list pridame nakrajane vnutornosti , srdce a pecen a pridame predvareny bocik dusime cca 5 minut. Pridajte ocot a zvyste plamen a prevarte bez miesania. Pridajte bravcovy vyvar , bravcovu krv trosku cukru a nakrajanu feferonku ochudte solou a korenim. pri miesani varte minimalne cca 10 minut aby sa omacka zhustla ale tak aby sa nezrazila.

  3. 3

    Ako mi bolo povedane povodne jedlo ma vela miestnych variacii, ovela viac feferoniek alebo octu plus vsetky vnutornosti ako usi a zaludku... serviruje sa s ryzou.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@2010 prepáč, ale výraz, ktorý si použil tu nepatrí aj keď chápem, že to bolo kvôli rozhorčeniu
2010
Jezibabka1,
mozem to vymazat ... ale som chcel naznacit ze slovensky" geroji" rocnik starsi po par poldeci zvladneme vsecko-skoro vsecko...aj bravcove dusene v krvi.
2010
michsamant,
bolo to ok. ale to je to iste ked sa dakoho zvonku opytas ako mu chutili bryndzove halusky.zo slusnosti povie ze Ok.
Toto jedlo (dinuguan) je z tej skupiny jedal ( ako halusky) co boli velmi jednoduche -obycajne dedinske jedla a stali sa popularne.
hkbarbie
tak viem, kde byvas 2010! :-) Si v Manile? Ja som tam zila rok v 1997-1998. V 1999 som sa prestahovala do Hong Kongu a som tu odvtedy. Inac a "balut" si uz jedol? Ja ano :-) ha ha Pre vysvetlenie ostatnym, balut je vajce so zarodkom kurata, kurca je uz skoro pred vyliahnutim a je sa to tak na 2 hlty. Ani neviem ako som to zvladla, ale filipinski priatelia ma v tom podporili a fandili mi, tak som ich mehohla sklamat :-)
2010
hkbarbie,
ty si daaka koumacka,balut vsak to je afrodisiak?( aspon tak mi to bolo povedane).a vy tam v to HK dakdo tam aj robi alebo vsetci tam len stale jedia ?Posledne som bol pred Vianocami , pri hoteli bol v noci taky stanok co tiez predaval len take cudnosti od kuracich paprc az po dusene creva.
Mas pravdu po plafone mi beha geko a druhe vykukuje spoza obrazu tak som asi v tropoch.
frezia68
Čo je to geko? Vysvetlíš nevedomej? Ďakujem,aby som bola v obraze:-))
marlen
mne sa páčil aj "ten vyraz" aj recept aj odkaz o bryndzových haluškách a cudzincoch, veľmi im to nevonia. zaujímavé, slvensé špeciality len z krumplí a múky, u nás sme na mäso nemali, takže aj tam su bohatši....
hkbarbie
@frezia geko je taka mala jastericka, co beha po plafone. Je velmi mila a zazrak pre vedcov, ktori sa doteraz snazia zistit ako jej funguju "prisavky" na koncatinach. Geko sa dokaze udrzat na akomkolvek povrchu, na skle, mramore, strome, prisaje sa nohami a velmi rychlo sa pusti, beha velmi rychlo. Geko sa zivi hmyzom a tak je to veeelky kamarat ludi v tropoch. Moj manzel ako dieta zil uprostred dzungle na severe Thajska a pocas vecere im do poharov s mliekom sem-tam nejaky geko spadol. Hovori, ze to bolo velmi zabavne :-)

pozri si obrazky
 en.wikipedia.org/wiki/Gecko...


@2010 tak asi nebyvas na Filipinach, ale niekde v Thajsku alebo vo Vietname? :-)
2010
frezia68
su to male jasterice co vyzeraju ako z umelej hmoty a sa ti nastahuju do bytu , a behaju po plafone a su pri lampach chytaju musky, a skrivaju sa za obrazmi.
2010
hkbarbie,
sranda obidvaja to iste... inak vydavaju taky cudny zvuk ako "cmuk , cmuk"
jezibabka1
@2010 takže domáce zvieratká? :)))))) aspoň nemáte muchy:))) a nestane sa, že by spadli na posteľ?
jezibabka1
@2010 teraz ma napadlo, keď som mrkla na foto, že aj u dcéry v škole majú jedného (chodí na veterinu) je to milučké, ale určite by mi to na plafóne vadilo:))))
2010
Jezibabka1,
Chcel som teraz jednu odfotit ale hned sa schovala su velmi sikovne a bojazlive a nikdy som ich nevidel behat po dlazke.
hkbarbie
no ja mam cerstvo odfotenu, ale neviem kde to mam ulozit, aby bolo vidno fotku. Jedine ze ju poslem na e-mail kto chce.
evanaaa
Zaujímavé téma aj beseda,gekona som videla v mnohých filmoch,aj na obrázku ale ak by mi prebehol po tvári,nebolo by my to jedno aj keď vypadajú milé.A čo sa týka toho krvavého jedla,neviem,či by mi chutilo,aj keď sme tu zvyknutí jesť napr. krvavničky.
bozulka
Hoci mám rada krvavničky aj naše krvavé špeciality dokonca krv na cibulke/husacia,kačacia/sú lahôdky tak toto neviem....ale aranžmá je krásné.
2010
bozulka
Ja tak isto , krvavnicky su moje oblubene.Toto som dal len ako taku zaujimavost, tiez to nemusim.
Ten velky list je zazvor zo zahrady v restauracii to bolo na bananovom a vyzeralo to podobne...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia