Čokoládový fondant

amanasta - bez fotkyamanasta, 25. februára 2012

Je to vynikajúci a rýchly dezert po dobrom nedeľnom obede

8
porcií
10 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

200 gr
120 gr
40 gr
1 ks
4 ks
100 gr
200 gr




Postup

  1. 1

    Nad parou pustíme čokoládu s maslom. Na penu vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku a nakoniec pustenú čokoládu. Zľahka všetko pomiešame.

  2. 2

    Keramické šálky alebo formičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom.

  3. 3

    čokoládovú hmotu rozdelíme do 8 šálok. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 7 minút. Chvíľku necháme postáť a podávame tak, že na tanierik vyklepneme upečený čok. fondant, ovocné pyré, ktoré máme zmrazené, pustíme na troške vody a cukru. Povrch posypeme práš. cukrom a ozdobíme bylinkou- mäta.

Diskusia k receptu

martamm
troska ma pomylil nazov, cakakala som potahovy materilal, ale inac super...
jeka
a pečie sa to na suchom plechu,alebo sa pridáava aj voda ?Inačšie dakujem za receptík a ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia