Čokoládový chlebíček pani Kontesy fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 5. októbra 2013
Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept)
Foto: archaa

Nenechajte sa zmiasť jahodami. Okrem toho, že sa mi ako dekorácia v tom čase na fotku veľmi hodili, nemajú s receptom inak nič spoločné.. Zobraziť celý popisNenechajte sa zmiasť jahodami. Okrem toho, že sa mi ako dekorácia v tom čase na fotku veľmi hodili, nemajú s receptom inak nič spoločné.. Koláčik je jednoduchý, no vďaka technike potieraním ho posuniete do úplne iného levelu a je božský...

12
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
2 PL
170 g
1 ks
5 ks
250 g
1 ks
z 1 pomaranča
Poleva:
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zmäkknuté maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridávame po jednom vajcia(osobitne zakaždým), vyšľaháme. Primiešame múku s PDP, pomarančovú kôru a šťavu a šľaháme spolu asi 10minút.

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymastenej a vysypanej formy (alebo obloženej papierom na pečenie) cesto vylejeme a zarovnáme. Párkrát formou aj pobúchame o stôl. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 stupňoch asi 50 minút (záleží však od vašej rúry, preto odporúčam kontrolovať špilkou či špáratkom). Medzitým si rozpustíme čokoládu a polevu nad parou. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý krájame po dlžke na dlhé krajce a potierame (ako chlieb) hotovou polevou.

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky krajce z jednej strany pekne ponatierame a ukladáme zase späť až koláč znova poskladáme.

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polejeme zvyškom polevy a necháme stuhnúť.

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som ešte po stuhnutí pofrkala bielou čokoládou. Krájame úhľadné kúsky, uvaríme dobrú voňavú kávu a podávame...

    Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

monnikka
vyzerá báječne, perfektný nápad s tým pozdĺžnym krájaním, dávam 5 * za jednoduchý a pritom krásny koláč
vierik
Jednoznačne za 5*,určite je vynikajúci...
mariamka
tak to je super vychytavka, hlavne ze netreba tie platy valkat a cakat kym zmeknu :) uzasne, lakave, aky rozmer plechu doporucujete? a ktora poleva hotova? nemam s tym skusenosti, dakujem :)
archaa
@mariamka : ja ho pečiem v normálnej obdlždnikovej forme na chlebíček, určite by sa hodila aj forma na srnčí chrbát alebo tak pod...Čo sa hotovej polevy týka, mala som na mysli tú takú čo sa predávajú v sáčku a s ním sa to hodí do horúceho kúpeľa aby sa roztopila, potom sa sáčik otvorí a poleva sa vyleje...avšak určite si môžete polevu pripraviť bežným spôsobom ako na koláče....ale do nej primiešať aj tých 100g bežnej tabuľkovej horkej čokolády...
mariamka
dakujem :) poznam tie hotove polevy, len som myslela, ci nejaka konkretna je najvhodnejsia :) je to urcite vynikajuce, trosku mi to pripomina dobosku :)
archaa
@mariamka : asi výzorovo, ale chuť je podstatne iná ako u dobošky, vďaka pomarančovej kôre a šťave...:)
tiginko
zaujímavý koláčik, mám rada kombináciu pomaranč-čokoláda, asi si kvôli nemu kúpim konečne aj formu...
3sandra3
úžasný chlebíček,,, určite vyskúšam, paráda, musí byť chutný
eviana
Slávuška... to je ale paráda, veľmi sa mi tento elegantný chlebíček páči... ukladám a isto niekedy skúsim... a jasných 5* za skvelú inšpiráciu :)
iva63
Slávka, výborný nápad s tým pozdĺžnym krájaním! Koláčik musí byť výborný ,šťavnatý a voňavý po pomarančoch-:) ...recept si ukladám a príležitostne ho upečiem...-:)
babav
Vyborny napad takto naplnit chlebik ,vyzera krasne!Vdaka za inspiraciu @archaa ,vyuzijem aj s inou plnkou .5*
archaa
@babav : áno tento spôsob je isto využiteľný aj pri iných plnkách..ďakujem za * :)
zdenkas
Super jednoduché a určite chutné.Ukladám a *****
neposed
krasny kolacik, vyzera velmi efektne a o chuti nepochybujem, ved je tam cokolada. Super, ukladam a dakujem
merrycherry
Chcem sa opyýtať ked nemam takuto formu na chlebik, dalo by sa to aj inak piecť a krájať??? :)
archaa
@merrychery : môže sa použiť aj forma na srnčí chrbát...ako inak by sa to ešte dalo piecť a krájať si už neviem dobre predstaviť...
evanaaa
Pani komtesa asi vedela, čo je chutné a dobré, tu sa snúbia aj chute - čokoládová,pomarančová a nie je suchý. Páči sa mi!
tiginko
až na počiatočné problémy so zrazeným maslom po pridaní vajec (musela som naprávať ďalším kúskom masla), sa koláč podaril a musím povedať, že je naozaj výborný, hlavne keď poriadne vychladne a čokoláda stuhne. Nabudúce asi použijem radšej osvedčené vyšľahanie trojice cukor/maslo/žĺtka a vyšľahané bielka pridám zvlášť. Cesto mám trošku tmavšie kvôli použitému hnedému kokosovému cukru. Vďaka za super recept @archaa

používateľ nemá avatar
yva
yva
@archa piekla som tento chlebíček ako bezlepkový a mojej internátnej mládeži veľmi chutil. Vďaka za výborný nápad.
askadaniela
@Archaa a čo takto vyskúšať z dvojnásobnej dávky v klasickom pekáči na mäso? Asi to risknem na nedeľu, mám naň totiž chuť :-)
zitar
Tento kolacik sa s dovolením u nas stal už tradičný,sviatočý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia