Cícerový šalát s grilovanou zeleninou

2010 - bez fotky2010, 12. apríla 2010
Cícerový šalát s grilovanou zeleninou
Foto: 2010

Pozostavalo nam z tolkeho varenia vela zeleniny tak sme jej cast ugrilovali pridali cicer s konzervy , fetu syr a mame pondelkovy salat.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
100  g
1  lyzice




Postup

  1. 1

    Ostalo nam vsetko mozno a nemozne zeleninove.Tak sme spravili taku kombinaciu grilovanej a opekanej zeleniny. Nemali sme cas na to aby sme to vsetko piekli -grilovali dlhsie tak sme spravili kombinaciu. Baklazan sme nakrajali na platky nechali v studenej slanej vode cca 30 minut , osusili osolili okorenilia na panvici rychlo oprazili do zlatista.odlozili aby vychladol .medzi tym sme papriku na sietke na sporaku dali "oskvarit"kozu a stiahli dole.Pokrajali na male kusky. A sladky zemiak sme nakrajali na mensie platky a dali piect na pekac do truby posolil pokorenili posipali talianskymi bylinky a drvenym rozmarinom a stedro poliali panenskym olejom.( Bolo to od oka ) a premiesali. ( treba davat pozor upecu sa velmi rychlo).Potom sme to vsetko skombinovali na tom istom plechu. Po vybrati sme pridali scedeny cicer s konzervy na drobno nakrajane papriky na platky nakrajany baklazan a na mensie kusky pokrajane polosuche nakladane paradajky a na kocky nakrajanu fetu syr.Posipali cerstvym petrzlenom pridali citronovu stavu. A poriadne premiesali.

  2. 2

    Servirujeme pri bytovej teplote s dobrym chlebikom alebo aj bez.

Diskusia k receptu

martina34
Mňam, vyzerá to superácky... škoda, že u nás nedostať sladký zemiak.
martina34
My nemáme Kaufland:-(((( keď občas idem do Zvolena, tak práve nič také nemajú
marlen
jedlo pre mňa. veľmi dobre, i ked trocha pracnejšie, ale výsledok vám iste stál za to. a tie zemiaky mávajú aj v terne, ale nepredstavujte si nič zvláštneho. sestra im hovorí zmrznuté krumple.(kvôli sladkosti)
marlen
tá tekvica je ešte aj lepšia. briti ju pečú potretú dobrým balzamikovým octom. mne sa tak páčila jej farba, že ju už robievam na mnoho spôsobov, najmä varenú, dusenú. Keďže dobre naberá chuť rôznych korení, už som vyskúšal s bazalkou, tymiánom, majoránkou... kto by vedel ešte o iečom? v obchode ju málokto kupuje, a pritom je taká krásna - aj ako dekorácia...
takže hľadám fanúšikov oranžovej tekvice
bozulka
@martinka minulý týždeň mali v Kauflande,ale dostať aj v TESCu,ja som fotila do Pečenej zeleniny čo som nemala fotku a ešte 1ks mi ostal škoda,že niesi bližšie,ale mám všetko čo tu dáva 2010 ,ale musím dokúpiť paradajky v oleji,tie u nás dlho nevydržia a sušenú zmes mám provensal.to je podobné určite nič nepokazím,že???
bozulka
Môže byť aj hokaido,to mám tuším najradšej,ale prosím @marlen ,nešahať mi na b a t á t y !!! Mám zdvihnutý prstík,NO -NO !
/Myslím,že skôr prstisko/.
2010
bozulka
Paradajky v oleji to musi byt daaky duch co ich likviduje ,u nas nie je mozne najst kdo ich spraskal na posedenie, a este ako naschval su v takych malych flaskach.
martina34
juj, ja mám na takú tekvicu alergiu :-( možno budem mať teda aj na ten zemiak, keď je to podobné



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia