Cheesecake s príchuťou manga

Michal Konrád
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
Cheesecake s príchuťou manga
Foto: Andrea Červenková
4 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
75 g
125 g
125 g
100 g
100 g
2 plátky
300 g




Postup

  1. 1

    Papričku prekrojíme pozdĺž, roztlačíme ju a špičkou noža odrežeme vnútornú blanu, ktorá je zároveň aj najpálivejšia. Tenké plátky papričky vložíme do cukrového sirupu (voda + cukor pomer 1:1) a necháme variť pol hodinu.


  2. 2

    Roztopené maslo zmiešane s podrvenými biskvitmi, jemne vtlačíme do formičiek, upečieme na 180 stupňov cca 4 minúty. Necháme vychladnúť.


  3. 3

    Do misy vložíme cream cheese, mascarpone a cukor, vyšľaháme. Plátky želatíny vložíme do teplej vody, aby nám zmäkli a vložíme do zohriateho mangového pyré. Šľahačku jemne vyšľaháme. Do zmesi mascarpone, creame cheese postupne vlejeme mangové pyré a potom zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.


  4. 4

    Naplníme formičky a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke. Podávame s pyré z manga a červenou chili papričkou.




Diskusia k receptu