Foto: ethanel
Tradičný anglický pečený syrový koláč v mojom nepečenom prevedení ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sladké alebo zázvorové biscuits si dáme do procesora a rozdrvíme s jednou PL hnedého cukru, presypeme do misky, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Takto pripravenú zmäs rozdelíme do malých misiek alebo sklených pohárov utlčieme a dáme odležať do chladničky.
- 2
Mascarpone syr, cukor, vanilkovú esenciu a citrónovú šťavu vymiešame dohladka poprípade dochutíme podľa vlastnej chuti ,, ak máme syr príliž hustý môžete pridať napríklad trochu bielej Philadelphie ,, . Takto pripravený a ochutený syr si dáme do vrecúška a nastriekame do pripravených pohárov alebo misiek a dáme stuhnúť do chladničky.
- 3
Čerstý ananás si ošúpeme nakrájame na kocky, panvicu alebo hrniec si rozohrejeme, pridáme hnedý cukor, necháme skaramelizovať, pridáme ananás, čerstvé mleté korenie a prehrejeme. Kto má rád whiskey môže kľudne oflambovať. Necháme výchladnúť a takto pripraveným ananásom dozdobíme nepečený syrový koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu