Upečte si čerstvé rožky. Zvládne to každý.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuchynský robot šetrí čas a vaše ruky. Vykašlite sa na prípravu kvásku, jednoducho všetko nasypte a vlejte do misy. Po piatich minútach práce vznikne jemné, avšak pomerne husté cesto, ktoré sa odlepuje od okrajov misky. Teraz nastal čas na kysnutie.
- 2
Vykysnutý bochník rozdeľte na štyri rovnaké časti, ktoré vyvaľkáte na hrúbku 4 milimetrov. Zo štvrtinových výrezov sformujte rožky a nechajte ich 20 minút kysnúť, kým nenadobudnú dve tretiny konečnej veľkosti. Neľakajte sa pri rolovaní, že sa podobajú viac na ceruzky, ako pečivo, premena klope na dvere.
- 3
Pätnásť minút pečenia pri teplote 180 °C zaistí dokysnutie, prepečenie striedky a jemný zlatistý povrch na každom z nich. Ak máte elektrickú rúru s teplovzdušným ohrevom, súčasne môžete upiecť na dvoch plechoch celú dávku. A to aj bez predhrievania.
- 4
Cesto môžeme použiť na prípravu pizze alebo rožky naplniť zmesou na pizzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu