Cesto na rožky,pizzu,pizza rožky.

kutylko - bez fotkykutylko, 17. októbra 2010

Upečte si čerstvé rožky. Zvládne to každý.

16
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 gramov
250 ml
1 kocka
60 gramov
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Kuchynský robot šetrí čas a vaše ruky. Vykašlite sa na prípravu kvásku, jednoducho všetko nasypte a vlejte do misy. Po piatich minútach práce vznikne jemné, avšak pomerne husté cesto, ktoré sa odlepuje od okrajov misky. Teraz nastal čas na kysnutie.

  2. 2

    Vykysnutý bochník rozdeľte na štyri rovnaké časti, ktoré vyvaľkáte na hrúbku 4 milimetrov. Zo štvrtinových výrezov sformujte rožky a nechajte ich 20 minút kysnúť, kým nenadobudnú dve tretiny konečnej veľkosti. Neľakajte sa pri rolovaní, že sa podobajú viac na ceruzky, ako pečivo, premena klope na dvere.

  3. 3

    Pätnásť minút pečenia pri teplote 180 °C zaistí dokysnutie, prepečenie striedky a jemný zlatistý povrch na každom z nich. Ak máte elektrickú rúru s teplovzdušným ohrevom, súčasne môžete upiecť na dvoch plechoch celú dávku. A to aj bez predhrievania.

  4. 4

    Cesto môžeme použiť na prípravu pizze alebo rožky naplniť zmesou na pizzu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia