Celozrnné palacinky s javorovým sirupom

tanurka - bez fotkytanurka, 5. októbra 2012

Zdravé raňajky podľa Jillian Michaels.

6
porcií

Suroviny

300 g
120 ml
120 ml
120 ml
50 g
150 g
30 g
1/2 KL
1/2 KL
1 KL
1/4 KL
2 ks
2 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Na malej panvici na miernom ohni asi 3 minúty povaríme bobuľové ovocie a javorový sirup. Udržiavame teplé.

  2. 2

    V strednej mise zmiešame mandľové mlieko a jogurt. Pridáme ovsené vločky a dôkladne premiešame. Necháme postáť aspoň 15 minút.

  3. 3

    Vo veľkej mise zatiaľ zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu a soľ.

  4. 4

    V malej miske zľahka vyšľaháme vajcia, pridáme sirup z agáve, kokosový olej a vanilkový extrakt. Zmes vlejeme do zmesi s ovsenými vločkami. Následne túto zmes vlejeme do misy s múkou a vareškou zľahka premiešame. (hrudky môžu ostať)

  5. 5

    Na panvici roztopte asi 1 KL kokosového oleja. Panvica je dostatočne nahriata, keď kvapky vody vyskakujú a prskajú. Ak sa kvapky pomaly vyparujú, panvica je príliš studená, a keď sa okamžite vyparia, je príliš horúca.

  6. 6

    Na každú palacinku použite kopcovitú polievkovú lyžicu cesta. Pečte 1 až 1 1/2 minúty, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky a niektoré prasknú. Otočte palacinku a znova pečte 1 až 1 1/2 minúty.

  7. 7

    Upečenú palacinku položte na plech v rúre nahriatej na 80°C. Takto sa udrží teplá.

  8. 8

    Na tanieri servírujte 3 palacinky poliate zmesou javorového sirupu a bobuľového ovocia.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia