Foto: eraserhead
Dobre vyzerá a ešte lepšie chutí..
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
V tomto recepte sú dôležité cestoviny. Schiaffoni môžeme nahradiť Paccheri
-
2
Tu ho máme, kalamárika....
-
3
Hlavu oddelíme od tela
-
4
Chápadielka odrežeme tesne pod očami
-
5
Z tela vyberieme túto kostičku a zvyšné vnútornosti
-
6
Dáme dole kožu
-
7
Nakrájame na väčšie kusy
-
8
Nasekáme si cesnak a peperoncino
-
9
Rajčiny Pachino nakrájame na štvrťky
-
10
Na oleji necháme krátko prevoniať cesnak a peperoncino
-
11
Pridáme kalamáre a krátko ich tam poprehadzujeme
-
12
Teraz je čas na pohár bieleho vína, použil som Veltlín zelený 2010 Modra
-
13
Keď sa víno odparí pridáme rajčiny Pachino, osolíme a okoreníme. Na miernom ohni upravujeme 10-15 minút
-
14
Schiaffoni dáme variť v dostatočnom množstve vody, občas premiešame aby sa nenalepili na dno hrnca
-
15
Keď je omáčka hotová pridáme nasekanú petržlenovú vňať
-
16
Pridáme uvarené cestoviny a okamžite podávame
- 17
....vyskúšam....
@altyn , tu nie je čo pokaziť niekedy to skús, už len tá vôňa počas prípravy je faj..
tie rajčinky (okrem toho že patria komu patria) majú výbornú chuť a oficiálne sa pestujú iba na Sicílii