Foto: palokuchki
Videla som uz davnejsie takyto podobny recept. Kedze teraz mam viacej cukin, vyskusala som to dneska. Chlieb vysiel naozaj dobre, chutil celej rodine.
príprava
na 200-170 °C
Postup
-
1
Do misky na miesenie si dame muku, drozdie, postruhanu cukinu, med, sol, sezamove semienka a olej. Prilejeme vlaznu vodu a vymiesime vlacne cesto. Pred ukoncenim miesenia pridame do cesta posekanu bazalku.
-
2
Vymiesene cesto nechame vykysnut.
-
3
Asi za 45 minut cesto zvacsi dvojnasobne svoj objem.
-
4
Z vykysnuteho cesta vytvarujeme bochnik, ktory ulozime na pomasteny plech a potrieme vodou.
-
5
Ked bochnik znovu nakysne zase ho potrieme vodou. Pecieme vo vyhriatej rure 200C prvych 15 minut. Potom teplotu znizime na 170C a pecieme dalsich 45minut.
-
6
Upeceny bochnik vyberieme na mriezku, znovu potrieme vodou a nechame vychladnut.
Muka 470 g a voda 350 ml , z toho taky chlieb nikdy nebude.