na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
4 ks |
|
8-10 PL |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
1 bal. veľké |
|
400 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť.
- 2
Po vychladnutí korpus rozpolíme na dve tenké placky a otočíme tak, aby bola vrchná a spodná časť stranou k plnke.
- 3
Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom a potom dobre vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu rozohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo - šľahačkovej zmesi.
- 4
1 plnku dáme stranou a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Plnku natrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme korpus na krém.
- 5
Plnku, ktorú sme odložili stranou, natrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu