Broskyňovo - tvarohové rezy

kacenka7 - fotkakacenka7, 23. apríla 2011
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 ks
8-10 PL
250 g
1 bal.
4 ks
Plnka:
1 bal.
1 bal. veľké
400 g
500 ml
2 bal.
250 g
2 PL
2 PL
50 ml
3 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť.

  2. 2

    Po vychladnutí korpus rozpolíme na dve tenké placky a otočíme tak, aby bola vrchná a spodná časť stranou k plnke.

  3. 3

    Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom a potom dobre vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu rozohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo - šľahačkovej zmesi.

  4. 4

    1 plnku dáme stranou a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Plnku natrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme korpus na krém.

  5. 5

    Plnku, ktorú sme odložili stranou, natrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia