Pomaly pečené bravčové v mlieku s citrónom a bylinkami
Postup
-
1
Umyté mäso zviažeme potravinárskym špagátom do rolky...
- 2
múku nasypeme na tanier zmiešame ju s korením a soľou a celý kus mäsa obalíme v múčnej zmesi...
- 3
3. ...zapneme rúru a vyhrejeme ju na 160stupňov. V pekáči alebo hrnci v ktorom budeme piecť mäso roztopíme maslo a pridáme olej... 4. ...mäso zo všetkých strán osmažíme na prudkom ohni , aby sa pekne zatiahlo... 5. ...potom pridáme k mäsu mlieko, olúpané celé strúčiky cesnaku, citrónovú kôru z véééééľmi dobre umytého citrónu alebo bio citrónu. Bylinkami posypeme mäso, mlieko privedieme k varu...
- 4
.hrniec alebo pekáč prikryjeme, vložíme do rúry a pomaly pečieme 3 - 3 1/2 hod. 7. Mäso počas pečenia kontrolujeme a polievame mliekom. 8. Cca hodinu pred koncom pečenia mäso odkryjeme nech chytí chutnú kôrku:) 9. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s čím len chceme...Ja som ho nakrájala studené na obložené taniere len tak ku šalátu a chlebíku:) Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu