Rozmýšľala som nad vhodným názvom.. slovíčko božské ho jednoznačne vystihuje. Prvý krát som ho skúšala s obavami, no bolo to neskutočne šťavnaté, dobré, iné. Zobraziť celý popisRozmýšľala som nad vhodným názvom.. slovíčko božské ho jednoznačne vystihuje. Prvý krát som ho skúšala s obavami, no bolo to neskutočne šťavnaté, dobré, iné. Zožala som s ním úspech :)
porcií
na 150 °C
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná (môžu byť aj prsia, alebo mix, tak som robila aj ja ) nakrájame a dáme na noc odpočívať do marinády. Marináda : majonéza ( najlepšie domáca), lyžička medu, plátky cesnaku, bylinky podľa fantázie a sušená cibuľka. Všetko dobre premiešať a na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň opražíme slaninku na bravčovej masti. K mäsu pridáme kukuricu aj slaninku. Spodok jánskeho skla vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme mäskom. Podlejeme vývarom, na vrch poukladáme plátky masla a zasypeme véééla strúhaným syrom :)) šup zapiecť na 60min.
- 3
Ako prílohu som mala opekané mladé zemiaky v šupke a ryžu. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len som do marinády zabudla dať med. No nič, šupnem ho tam pred pečením.