Božské kura

jessinka - fotkajessinka, 19. mája 2013

Rozmýšľala som nad vhodným názvom.. slovíčko božské ho jednoznačne vystihuje. Prvý krát som ho skúšala s obavami, no bolo to neskutočne šťavnaté, dobré, iné. Zobraziť celý popisRozmýšľala som nad vhodným názvom.. slovíčko božské ho jednoznačne vystihuje. Prvý krát som ho skúšala s obavami, no bolo to neskutočne šťavnaté, dobré, iné. Zožala som s ním úspech :)

6
porcií
60 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná (môžu byť aj prsia, alebo mix, tak som robila aj ja ) nakrájame a dáme na noc odpočívať do marinády. Marináda : majonéza ( najlepšie domáca), lyžička medu, plátky cesnaku, bylinky podľa fantázie a sušená cibuľka. Všetko dobre premiešať a na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň opražíme slaninku na bravčovej masti. K mäsu pridáme kukuricu aj slaninku. Spodok jánskeho skla vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme mäskom. Podlejeme vývarom, na vrch poukladáme plátky masla a zasypeme véééla strúhaným syrom :)) šup zapiecť na 60min.

  3. 3

    Ako prílohu som mala opekané mladé zemiaky v šupke a ryžu. :)

Diskusia k receptu

gabi58
Mäsko je naložené, dnes na obed zapekám. Dám vedieť ako chutilo.
Len som do marinády zabudla dať med. No nič, šupnem ho tam pred pečením.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia