BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL, ODPOVEDZTE, PROSÍM NAŇ! Zázvorový sirup
Foto: misela34
porcií
príprava
Postup
-
1
Očistené kúsky zázvoru nakrájajte na tenké plátky, alebo menšie kocky V hrnci zohrejte vodu, primiešajte cukor Keď sa cukor roztopil, pridajte do vody kúsky zázvoru Na miernom ohni pomaly varte zázvor, hodinu, hodinu aj pol, podľa veľkosti kúskov Ak sa voda odparuje príliš rýchlo, môžete ju počas varenie prilievať Ak je už zázvor poriadne prevarený, mäkký, vyberte ho zo sirupu.
- 2
Ja ešte pred koncom varenia sirupu pridávambud bylinky-fenikel,lipu,aníz..to rozdrvím a nechám ešte chvilu variť..(alebo pomarancovu kôru)potom už len scedím..robím tak dvojmo ,lebo je dosť štiplavej víraznej chuti..na striedačku Ak ešte nie ste spokojní s hustotou sirupu, varte ho ďalej. Mne sa z tejto porcie podarilo vyrobiť asi pol litra sirupu. Nechajte sirup vychladnúť a uložte ho do chladničky.
- 3
-pôsobí proti nevoľnosti, zvracaniu a kinetóze uvoľňuje pri dráždivom kašli so silným zahlienením pomáha pri črevnej infekcii uľavuje od rannej nevoľnosti pomáha tiež pri bolestiach hlavy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu