Batátový krém s olejom s medvedím cesnakom

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
Batátový krém s olejom s medvedím cesnakom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (sladké zemiaky)
20 g
20 g
200 ml
200 ml
10 g
10 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Batáty ošúpeme a nakrájame na kocky. Šalotku opražíme na masle do sklovitá, pridáme múku, opražíme a podlejeme vývarom a mliekom.

  2. 2

    Potom pridáme zemiaky a varíme ich domäkka. Polievku dochutíme soľou a korením. Olivový olej a medvedí cesnak rozmixujeme a potom precedíme cez gázu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia