Barónkine rezy

myalab - fotkamyalab, 3. februára 2013

Tento koláčik nám priniesla naša dobrá susedka, trošku som ho upravila lebo máme radi menej cukru a nemáme radi margarín. U nás sa teraz Zobraziť celý popisTento koláčik nám priniesla naša dobrá susedka, trošku som ho upravila lebo máme radi menej cukru a nemáme radi margarín. U nás sa teraz pečie každý týždeň. Chuť vanilky, masla, škoricových jabĺk, na vrchu zapečeného bielkového snehu a lineckého cesta je famózna. Vynikajúci na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj po obede :)

25 -30
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
250 g
100 g
1 ks
4 ks
10 g
Náplň:
2000 g
15 g
20 g
Bielková hmota:
4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame, pripravíme cesto. Asi 1/4 - 2/3 cesta odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa neskôr lepšie strúhalo. Tip: Ak cesto pripravujeme v robote s hákom, vystihneme kedy je zo surovín rovnomerná mrvenička, ktorú len vysypeme na plech vystlaný papierom a malým valčekom cesto urovnáme, pripadne len rukami. Ak spracujeme cesto úplne rozvaľkáme ho na veľkosť plechu. Na cesto je možné natrieť džem. Prípadne do cesta ešte pridať lyžicu kakaa. Môžeme použiť aj tvarohovu plnku tak, že vymiešame kilo tvarohu so zlatým klasom pridáme 400 g pochúťková smotana, citrónový olej, 2 žĺtka, 100 g cukor, 2vanilky

  2. 2

    Nastrúhame jabĺčka najlepšie na Bornerovom strúhači veľkosť 1, šťava ostane v jabĺčkach. Ak strúhate na krájači, na ktorom jablká pustia šťavu bude treba jabĺčka vyžmýkať, aby sa cesto nerozmočilo. Rovnomerne navrstvíme na cesto. Podľa kyslosti jabĺk môžeme trošku pocukrovať a posypeme mletou škoricou.

  3. 3

    Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý rovnomerne natrieme na jablká. A na vrch nastrúhame zbytok cesta, prípadne povykrajujeme z neho rôzne tvary. Pečieme cca 30 - 35 minút pri teplote 160 stupňov C.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia