Banánovník s orechami a kakaom

spaldicka - bez fotkyspaldicka, 3. septembra 2014
Banánovník s orechami a kakaom
Foto: spaldicka

Klasika z dobre vyzretých banánov zo špaldovej múky... voňavá... zohreje vás nielen cez upršané dni ;-).

20-25
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
 za hrsť pomleté
4 ks malé prezreté
1 PL




Postup

  1. 1

    Banány roztlačíme vidličkou. V miske zmiešame suché zmesi (múku preosejeme), pridáme banány, orechy dobre vymiešame.

  2. 2

    Svetlé cesto vylejeme na stredný pekáčik vystlaný s PNP. V 1/3 cesta vymiešame preosiate kakao a tmavé cesto navrstvíme na svetlé.

  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry na 180°C pečieme 30-35 minút.

Diskusia k receptu

cesminaz
Tvoj kolacik sa mi paci ;-) V poslednej dobe pouzivam spaldovu muku "vdaka" niektorym milim varechackam stale viac a viac ;-D a v tych kolacoch mi veelmi chuti! Takze si tvoj receptik ukladam a urcite vyskusam.Poprosila by som ta o rozmer pekaca-plechu.Vdaka :-)
spaldicka
@cezminas , ďakujem :-) Som rada, že sa Ti páči môj koláčik.
Ja ho robievam na strednom pekáčiku Tescoma, ktorý má rozmery cca 37x37 cm ;-).
A teší ma, že Ti chutia špaldové mňamky. Je to zdravé a chutné :-).
mirkatarby
Pekný receptík,len nepatrí do bezlepkovej diéty.Špalda obsahuje lepok.
spaldicka
@mirkatarby , Vďaka za upozornenie, označila som to do"bezlepkového" nedopatrením... ospravedlňujem sa, už som to opravila v sobotu ;-).



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia