Foto: 2010
Tento jednoduchy receptik je z opacneho ostrovneho konca sveta a je tiez spomenuty v kucharskej knizke Taste of the Pacific ( Chut Pacifiku Zobraziť celý popisTento jednoduchy receptik je z opacneho ostrovneho konca sveta a je tiez spomenuty v kucharskej knizke Taste of the Pacific ( Chut Pacifiku ).
5 minut minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ked mame zrely cisty ananas ktory okrajame tak zasetrime supu a odrezky . Dame do hrnca pridame niekolko listkov z citrona alebo limetky zalejeme vodou a dame dusit na 10 minut.Dame ochladit.Scedime . Dobru chut.
Ináč takéto šupkové čaje robievala už moja mama, z jabĺčok, hrušiek... a môj muž tiež buď suší alebo máča do čaju a je to výborné, ananásový sme ešte nerobili, hoci ananás kupujeme často....
Mame chute sladku, slanu a kyslu a horku a este jednu ktora sa v azii vola umami.Takze presne ako potlacis chut horkej kavy cukrom da sa potlacit kysla chut slanou a na jazyku by mala byt mozgom oklamana sladka ?, a ta umami ?piata chut nema preklad , ( prijemna ? chutna ? ). No smutna sprava je to chut glutamantu ktory je bezne postaveny na stole v japonskych restauraciach namiesto soli... takze keby bol tak skodlivy polka azie je davno mrtva.
en.wikipedia.org/wiki/Umami...