Foto: lucylee
Recept A. Mačingovej. Chutí ako vlašský šalát a hlavne je zdravý :-)
Postup
-
1
Adzuki fazuľu scedíme a uvaríme, necháme odkvapkať. Keďže strukoviny obsahujú puríny, fazuľu pripravujeme nasledovne. Fazuľku niekoľkokrát prepláchneme a po prvom uvarení vodu odlejeme a dolejeme čistú vodu.
-
2
Uhorky nakrájame na kolieska, cibuľu na polmesiačiky a obvaríme vo vriacej vode.
-
3
Scedíme a pridáme do uvarenej fazule.
-
4
Scedíme mrkvu a hrášok a pridáme k fazuli.
-
5
Tofu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme do zmesi.
-
6
Zalejeme sójovou smotanou.
-
7
Osolíme a okoreníme.
-
8
Poriadne premiešame a podávame.
@babav ďakujem :)