Foto: 2010
Je tu vela receptov z mletej ochutenej ryby ktora sa vola krabia tycinka, a s krabom nema nic do cinenia. Tak som spravil sendvice z Zobraziť celý popisJe tu vela receptov z mletej ochutenej ryby ktora sa vola krabia tycinka, a s krabom nema nic do cinenia. Tak som spravil sendvice z modreho kraba cca.6 eu kilo a mal 1.5 kila.Nastastie bol zviazany ... Inac posledny raz, lebo je to babracka cistit a vyberat masko. Takze modry krab s avokadom s ochutenou majonezou , prepelicimi vajickami a kaviarom.
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 cm |
|
50 g |
|
|
|
1 ks |
|
5 lyzic bez príchute |
|
1 cm |
|
2 lyzice |
|
1/2 lyzicky |
|
1 lyzica |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
1/2 lyzicky |
|
Postup
-
1
Mi sme kupili na trhu ziveho, zviazaneho velkeho . Problem bol najst taky velky hrniec aby sa tam zmestil, potom isiel do velkeho woku. Varil som podla rady cca 7 minut az kym ocervenel. (treba ho vybrat dat do studenej vody lebo skrupina je horuca a maso sa stali vari . Az potom prisla sranda , najlepsie je pouzit zadnu stranu tazkeho noza rozbijat pancier. Maso sme povyberali a odlozili do ladnicky.
-
2
Mi sme pouzili japonsku majonezu co je skor smotanova nema ziadne silne chute.Najlepsie je spravit domacu.Cerstvy zazvor sme nakrajali na velmi drobno, pridali trosku na velmi drobno nakrajanej feferonky struhanu koru z limetky ( mi sme dali citronovu travu ale ta sa da asi tazko zohnat - mame ju v zahrade).Na drobno nakrajanu koriandrovu vnat. Do majonezy sme pridali limetkovu stavu a pridali vsetky na drobne nakrajane suroviny a premiesali a ochutili cerstvym mletym korenim a troskou soli. Dali sme si uvarit prepelicie vajicka , su hotove velmi rychlo.
-
3
Zrele avokado sme olupali a nakrajali na platky a hned potreli limetkovou stavou aby nestratilo farbu. Na dobry sendvicovy chlebik sme natreli majonezu, poukladali avokadove platky pokorenili a posolili trosku. Vrch sandvica sme dali stedru porciu vareneho krabieho masa ozdobili na platky nakrajanymi prepelicimi vajickami , drobnymi varenymi krevetami alebo kaviarom. Pridali trochu ochutenej majonezy a na koniec cerstvo mlete korenie.
PS: Ja som prvy krat cistil takehoto velkeho, ked som ho kupoval ziveho tak mi povedali aby som si dal zasteru, ked ho pojdem pripravovat.Uz viem naco, ten pancier je dost pevny a krab ma v sebe dost stavy...
ano nie, tam ide skor o tu kombinaciu dobrej majonezy avokada a darov mora alebo ochutenej podrvenej ryby na cerstvom dobrom chlebiku .
Tie co predavaju u nas maju ovela tensie a dlhsie klepietka,takze vytahovat z nich krasne biele masko je velmi zdlhava robota.
Tvoje sendvice su uzasna pochutka!
@honestka má pravdu aj mne doporučil predavač tento spôsob otvárania hlavne klepietok,ale krunier som otvárala veľkým nožom a kladívkom po dĺžke ,išlo to ceľkom dobre.