Augsburské rezy

alique - fotkaalique, 10. mája 2013
Augsburské rezy
Foto: alique

Suroviny

400 g
1 ks
3 PL
250 g
150 g
1 ks
3 PL
Plnka:
3 ks
150 g
1 ks
500 g
3 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Múku, kypriaci prášok, kakao premiešame. Pridáme mäkké maslo alebo margarín, práškový cukor, žĺtok a mlieko. Vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice.

  2. 2

    Plnka : Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru a s vanilkovým cukrom. Primiešame tvaroh, pudingový prášok a maslo spustené nie horúce. Bielka vyšľaháme s cukrom a jemne vmiešame do plnky.

  3. 3

    Polovicu cesta rozvaľkáme na plech (vymastený a posypaný múkou). Na to vylejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu (30 cm x 40 cm). Pomocou váľka nanesieme cesto na plech (plnku) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 160 - 180 C asi tak 25 až 30 min. Koláč necháme odstáť 24 hod v chlade, zmäkne.

Diskusia k receptu