Foto: alique
Postup
-
1
Múku, kypriaci prášok, kakao premiešame. Pridáme mäkké maslo alebo margarín, práškový cukor, žĺtok a mlieko. Vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice.
- 2
Plnka : Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru a s vanilkovým cukrom. Primiešame tvaroh, pudingový prášok a maslo spustené nie horúce. Bielka vyšľaháme s cukrom a jemne vmiešame do plnky.
- 3
Polovicu cesta rozvaľkáme na plech (vymastený a posypaný múkou). Na to vylejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu (30 cm x 40 cm). Pomocou váľka nanesieme cesto na plech (plnku) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 160 - 180 C asi tak 25 až 30 min. Koláč necháme odstáť 24 hod v chlade, zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu