Ostré rybie ražniči

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

4 porcie
2 KL
4 ks
60 g
80 g




Postup

  1. 1

    Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame na štvorčeky a necháme chvíľu odležať, potom ich osolíme.

  2. 2

    Slaninu pokrájame na tenké plátky, potom na štvorčeky veľkosti kúskov kapra, cibuľu na kolieska, uhorku tiež na kolieska a kapiu na kúsky.

  3. 3

    Napichujeme na špajle alebo kovové ihly, osolíme, pokvapkáme olejom a opečieme na rozohriatom grile alebo na oleji na panvici.

  4. 4

    Pritom potierame olejom zmiešaným s čili korením. Keď je kapor mäkký, prenesieme špajle na tanier a podávame s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu