Orieškovo-kávová torta

bosorkatt - fotkabosorkatt, 20. mája 2013
Orieškovo-kávová torta
Foto: bosorkatt

nedeľná maškrta

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
120 g
1 ks
60 g
1 PL
3 PL
Krém:
500 ml
2 PL
2 ks
3 PL
200 g
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Upečieme klasický tortový korupus. Vymiešame tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmiešanú múlku s orechami a kávou , pridáme sneh. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme asi 40 min. na 170 stupňov. Piekla som vo forme 23 cm.

  2. 2

    Z mlieka, múky, žĺtok a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prekrojíme, pokvapkáme rumom, natrieme časťou krému, na krém poukladáme piškóty namočené v káve, zatrieme plnkou, priložíme druhý plát. Povrch potrieme a necháme zachladiť. Hotový potiahneme marcipánom a ozdobíme.

    Orieškovo-kávová torta - obrázok 3
  4. 4

    v reze

    Orieškovo-kávová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

aroooo
musí byť chutná, až bude príležitosť vyskúšam ale bez marcipánu, kk
danielas
Pekná! Aj v reze. Hmmm, bodla by aj teraz, aspoň kúštik...
sonulienka
Nádherná jednoduchá nemá chybu je to pre mňa inšpirácia. Ďakujem už je v KK.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia