Orechovnik a makovnik od babinky

janette - bez fotkyjanette, 23. októbra 2012
Orechovnik a makovnik od babinky
Foto: janette

Spomiekny na babinku hlavne na Vianoce.

30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 PL
20 g
100 ml
Orechova pllnka:
200 g
150 g
75 ml
2 PL
Makova plnka:
200 g
150 g
75 ml




Postup

  1. 1

    Do osladeneho mlieka rozdrobime dorzdie. Ked napuci, pridame ho k muke a spolu s ostatnymi surovinami spracujeme na doske testo. Rozdelime ho na 4 casti a nechame vykysnut.

  2. 2

    Vodu s cukrom rozvarime, vsypeme do nej pomlete orechy (alebo mak) a sparime. Ked plnka vychladne, primiesame dzem a hrozienka. Do makovej plnky pridame umytu a postruhanu koru z citrona.

  3. 3

    Kazdu cast cesta na doske rozvalkame na obdlznik (asi 20x30 cm), rozotrieme nan plnku a zvinieme. Povrch potrieme rozslahanym vajcom. Upecieme do zlatohneda. 180C = 350F

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia