orechové štangličky z bielkovou polevou

vvarecha - bez fotkyvvarecha, 9. decembra 2011

Štangličky POTREBNÉ PRÍSADY CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať POSTUP Zobraziť celý popisŠtangličky POTREBNÉ PRÍSADY CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať POSTUP PRÍPRAVY Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate. pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia