Foto: 2010
Aj ked anglicka kuchyna nie je bohvie co, maju zopar receptov ktore sa nich nalepili tym ze ovladali vacsinu sveta v 19 storoci. Zobraziť celý popisAj ked anglicka kuchyna nie je bohvie co, maju zopar receptov ktore sa nich nalepili tym ze ovladali vacsinu sveta v 19 storoci. Tento je jeden z nich v ktorom citit vpliv indickej kuchyne. Klasika carrot and coriander soup.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troche oleja oprazime na drobno nakrajanu cibulu, pridame cesnak ( ja som dal viac) dame oprazit lyzicku mleteho koriandru a dobre premiesame ( ja som dal dve). Pridame nakrajanu mrkvu a trochu oprazime. ( ja som este pridal zemiak )
- 2
Podlejeme zeleninovym vyvarom, ( ja som mal kuraci v mraznicke)... a varime mrkvu tak 15 minut do makka.
- 3
Pridame posekanu koriandrovy vnat ( ja som dal viac, lebo ho mam rad aj ked vela ludom cudne chuti, plus som pridal pri vareni koren koriandra a vnat na silnejsiu chut.
- 4
Ochutil citronovou stavou a nastruhanym muskatovym orieskom plus sol korenie. Strcil do vnutra tycovy mixer a rozmixoval. Serviroval so sladkou smotanou - kazdy podla chute. Bolo mi povedane ze to vyzera ako detska vyziva ale chuti to dobre a keby sa tam dala horcica a plus knedlik a hovadzie je to super svieckova... no co uz
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu