Foto: eraserhead
Jednoduchý recept na vychutnanie.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné. Rybu umyjeme, šupín ju však nezbavujeme.
-
2
Z bielkov si vyšľaháme sneh ktorý zmiešame zo soľou.
-
3
Na plech nanesieme vrstvu soli zmiešanú s vyšľahaným bielkom. Položíme rybu a rybe do brucha dáme bylinky.
-
4
Celú rybu pokryjeme soľou s vyšľahaným bielkom. Na záver spravíme cez soľ priečne ryhy, tieto oceníme neskôr.
-
5
Dáme do piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a 35min.
-
6
Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočívať.
-
7
Pomaly rozoberáme vzniknutú krustu, teraz sa nám hodia tie ryhy.
-
8
Keď sa prepracujeme k rybe dáme dole kožu a začneme s hodovaním.
Diskusia k receptu